Venezu Stories

Fra Venezu sitt Call-Center til å bli en av Norges beste IT-utvikler!

Historien om den 20 år gamle møtebookeren hos Venezu som egentlig var Senior Utvikler!

Historien om den 20 år gamle møtebookeren hos Venezu som egentlig var Senior Utvikler!

Noen historier er så gode at en nesten ikke skulle tro de er sanne. Historien om Christian er en av disse. Den starter tidlig i 2005 da vi ansatte flere nye medarbeidere samtidig – dette var et stort løft for et lite selskap som Venezu var den gangen. Vi strakk oss også lenger enn langt for å ha fornøyde kunder (noe vi gjør den dag i dag også). Christian utmerket seg fort fordi han var utrolig dyktig på telefonen, og hver gang vi hadde et teknisk vanskelig prosjekt satte vi han på det. Resultatene var så gode at vi skjønte ikke helt hvordan han fikk det til. Dessuten var han bare 20 år ung på den tiden.

Jeg hadde snakket med han om at han hadde utviklet noen websider i en tidligere jobb, men reflekterte ikke mer over det – det er mange som greier å sette opp noen websider.

Etter noen måneder fikk jeg en viktig forespørsel av Marie Jerpseth. Om vi ikke kunne bistå Ementor (i dag Atea) med salg av IT-sikkerhetslisenser, og vedkommende måtte sitte i deres lokaler. Selvsagt kunne vi det og jeg forstod av oppdraget at vi måtte toppe laget: Christian var svaret. Han syntes dette hørtes ut som et spennende oppdrag og vi sendte han opp dit. Så gikk tiden: ukene gikk og månedene begynte å gå. Husk at Venezu den gangen var et lite selskap og vi var veldig glade når vi hadde lengre oppdrag. Men på et tidspunkt var det gått så lang tid at jeg måtte ringe til Christian for å finne ut hvorfor han var der enda – frem til da hadde jeg unngått den samtalen rett og slett fordi jeg var redd for at oppdraget skulle ta slutt. Jeg får tak i Christian og det første jeg spør om er hvorfor han er hos dem enda, og jeg husker den samtalen som det skulle ha vært i går: «Det er fordi jeg sitter og utvikler interfacet mellom Ementor og distributørene de bruker!» Jeg trodde ikke hva jeg hørte! «Og det skjønner du hvordan du skal gjøre?» Da sa Christian bare tørt: «Selvsagt».

Jeg satt stille i båten i månedsvis fordi jeg var glad for å leie ut en ressurs over så lang tid, og Ementor sa ingenting for de fikk en utrolig dyktig IT-ressurs til telemarketingpris!

Historien slutter ikke der. Dette er bare innledningen.

Ementor skjønte selvsagt at en så dyktig ressurs kunne de ikke la gå fra seg, og noen måneder senere ansatte de Christian som Utvikler. Der ble han noen år før han ble headhuntet til ErgoGroup som Senior Utvikler. En dag ringte han meg: «Stein, jeg har laget en timeregistrering som jeg lurte på om du kunne være interessert i?» Det var perfekt timing – vi hadde da begynt å bruke uforholdsmessig mye tid på nettopp dette, og det var bare dårlige løsninger på markedet på det tidspunktet. Christian solgte da en enkel og billig, men genial, løsning til oss. Men du vet hvordan det er: første sprøyten er gratis. Med en gang vi fikk inn et digitalt verktøy ble behovet større.

Med flere kunder og et større og større IT-behov forstod vi at vi måtte gjøre noe: Vi satte oss ned med Christian og definerte hva vi hadde behov for. Behovet vårt var like enkelt som det var vanskelig: vi trengte en spesialisert løsning for å ringe mange kunder. Ikke bare skulle den lette jobben internt: løsningen skulle også bidra til at antall feilregistreringer gikk ned, at vi jobbet raskere, at vi rapporterte raskere, statistikk skulle være lett tilgjengelig, overvåkning av hvordan prosjektene gikk skulle være «live» og datakvaliteten skulle være unik. Vi snakker om en virkelig skreddersøm og vi bruker i dag en programvare internt som alle bedrifter som ringer mange nye potensielle kunder ville hatt bruk for. Dette skreddersydde vi ytterligere med at Christian også videreutviklet CRM-modulen vår. Like imponerende er stabiliteten: vi har absolutt ingen nedetid og slik har det vært i 13 år – også når vi har gjort oppdateringer.

Hvor gikk veien videre for Christian? Etter noen år i ErgoGroup gikk han videre til UMOE IKT og etter flere år i sistnevnte selskap fusjonerte de selskapet inn i et nytt utviklingsselskap hvor han i dag er deleier. Kontakt gjerne meg for å få kontaktinformasjonen til Christian om du har IT-prosjekter som du trenger å få realisert. Det er utrolig høy kvalitet på det han og hans nye selskap leverer!

Jeg kan ikke få understreket betydningen av det Christian har bidratt med overfor Venezu, og uten hans IT-systemer hadde vi ikke vært der vi er i dag. Jeg anbefaler virkelig alle som har behov for IT-utvikling å ta kontakt med Christian direkte, eller via meg, for å høre hva han kan bidra med. Han jobber med virkelig kompleks IT-utvikling på vegne av en rekke kjente organisasjoner og bedrifter, og er det en mann du vil ha med på laget når du skal investere store beløp på kritiske IT-systemer er det nettopp han.

Så vil jeg legge til at Christian ikke bare var en ansatt i Venezu som senere har jobbet med systemene våre. Jeg er stolt og glad for å si at han er en av mine beste venner og kanskje den dyktigste personen jeg kjenner uavhengig av bransje.

Moralen i historien er at når det neste gang er en fra Venezu som ringer til deg så er det kanskje den nye Christian eller en medarbeider med en annen unik kunnskap som har tatt kontakt! Vi har en rekke fantastisk medarbeidere som har fått, eller venter på, muligheten til å bidra til nettopp din bedrift!

Del med andre
Linkedin logo

Interessert i økt kundevekst?

Kontakt oss

Les flere Venezu Stories

Les alle Venezu Stories

Les selgerbloggen

Les mer fra selgerbloggen

Les nyheter

Les flere nyheter