Stein Dale feirer ved et festdekket bord
Nyheter

Venezu 20 år!

I 2023 feirer Venezu 20 år med B2B møtebooking og rekruttering

Visste du at Venezu var det første rendyrkede B2B møtebookingsselskapet i Norge? Eller at vi har rekruttert alt fra A (Account Manager) til X (Xbox Manager) for våre kunder? Over 400 rekrutteringer er blitt gjort de siste 10 årene. Det er kanskje en liten overraskelse at vi også omsetter mer og mer på å gi råd om digital markedsføring. Møtebooking i Norge og i Norden er vårt «bread and butter», men de andre tjenestene er en naturlig forlengelse av den opprinnelige forretningsideen: være Norges beste på B2B møtebooking og leadsgenerering.

Alt startet i et kjøkken i Vibes gate på Majorstuen og der ble de første kundemøtene booket. «Vi selger ikke skrapelodd det ene øyeblikket og databaser i det neste» var det vi fortalte til våre IT-kunder den gangen. IT-bransjen har alltid vært tilhengere av Venezu og er det den dag i dag. Det tok likevel ikke lang tid før vi så at andre bransjer også hadde behov for B2B møtebooking både i Norge og i Norden. Derfor etablerte vi oss ganske tidlig i Sverige og har hatt en tilstedeværelse der i nærmere 15 år.

Etter 10 år med B2B møtebooking gjorde vi to store strategiske endringer. Først bestemte vi at en skulle ha høyere utdanning for å få jobb i selskapet, deretter bestemte vi oss for å få et nytt bein å stå på: rekruttering og bemanning. Vi skulle bruke vår kjernekunnskap om IT-bransjen og fokusere på å skaffe jobb primært til de unge og lovende kandidatene. For en reise det også har vært så langt! Vi er opptatte av å hjelpe kandidater videre i sine karrierer og 400 rekrutteringer på 10 år taler sitt tydelige språk. Det er en rekruttering per arbeidsuke, året rundt alle disse årene.

Året 2018 var en ny viktig milepæl for oss. Vi følte at rekrutteringen og bemanningsoppdrag hadde gått litt på bekostning av vår kjernevirksomhet, og vi gikk litt inn i oss selv og bestemte at dette måtte vi ta en ny strategisk vurdering av. Det som er virkelig morsomt med det å leie ut en ressurs (nesten alle disse oppdragene ender i fast ansettelse) er at man virkelig bidrar til å endre livet til en person. For mange definerer jo nettopp jobben hvem man er. Ulempen med bemanningsoppdrag var at selv om det gav høy omsetning var avkastningen lav. Dermed hadde du en høy grad av personlig glede, høy omsetning og lav avkastning. Vi brukte 2019 på å finjustere Venezu 3.0 og ble i tillegg partner av både Hubspot og Google. Vi var klare for 2020!

Sjeldent har en strategiplan truffet planken bedre. Vi hadde veldig mange ressurser ute på faste oppdrag, men da Korona brøt ut bestemte veldig mange av våre kunder å ansette alle disse flinke folkene i faste stillinger. Samtidig forsvant alle møtebookingsoppdrag i flere måneder. Så hvordan kan vi si at vi traff planken? Når næringslivet hadde fått ristet av seg det første sjokket kom møtebookings-, leadsgenererings- og andre ringeoppdrag tilbake for fullt. Det å leie inn ressurser til å sitte på hjemmekontor lot seg ikke gjøre, men næringslivet trengte fremdeles å «møte» nye kunder og generere aktivitet. Møtebookingen i Norge, Sverige og Danmark eksploderte.

Vi hadde aldri trodd at vi skulle være fornøyde med 2020 slik det startet, og vi hadde aldri trodd at 2021 skulle blitt vårt beste år. Og vi tangerer dette i 2022. Vi har tidligere beskrevet dette som å reparere et fly i luften: vi endret på alt! Back to basic når det gjaldt strategi, ta inn digital markedsføring i tillegg, nye websider, ny arbeidsmetodikk, gjennomgang av alle tilbud, ny telefonløsning osv.

For oss i Venezu går det bra for tiden, heldigvis. Om vi gjør det bra på våre B2B møtebookinger i Norge og i Norden så betyr det at vi leverer de resultatene og kvaliteten som kundene våre vil ha på møtene de har bestilt. Vi ser at jo lengre bedriftene jobber med oss, jo større er sannsynligheten for at resultatene blir gode. Når det er sagt så jobber vi med ad-hocprosjekter hver eneste dag, uke og måned, så vi leverer møter også på kortere oppdrag med gode resultater. Likevel anbefaler vi å investere tid i samarbeidet og aktivitetene med oss – da får du også god ROI.

Når det gjelder møtebooking i Norge og digital markedsføring så merker vi at vi ligger lenge fremme her på berget enn for eksempel våre naboer i øst. Vi jobber for mange kunder i deres Hubspot, vi ser deres Googlekampanjer og vi har rekruttert så mange markedsressurser opp gjennom årene at det siste store steget vi har tatt er digitale marketingtjenester samt Marketing for Hire. Møtebooking fra Venezu der vi også styrer dine digitale kampanjer? Flere og flere ser nettopp disse synergiene og hvordan dette henger sammen som hånd i hanske.

Hvor går veien videre for Venezu? Vi tror at vi er kommet dit vi skal være nå. Vi er hjemme. «Omveien» vi tok med rekruttering og bemanning er fremdeles sentral for oss: vi skal være en stepstone for våre medarbeidere og vi skal rekruttere dem til våre kunder. Vi skal videreutvikle oss når det gjelder B2B møtebooking (ja, det er hele tiden nye måter å optimalisere disse tjenestene på) og vi skal bli en aktør å regne med når det gjelder digitale markedsføringstjenester i Norge.

Noe av det som gjør oss aller mest stolt er hvor mange kunder som har vært med oss fra tidlige dager og frem til i dag. Det håper og tror vi sier noe om hvor god kvalitet vi leverer i kanskje den mest konkurrerende bransjen som finnes – her må vi levere hver eneste dag!

Vi gleder oss til å jobbe med dere de neste 20 årene også!

Del med andre
Linkedin logo

Interessert i økt kundevekst?

Kontakt oss

Les flere nyheter

Les alle nyheter

Les selgerbloggen

Les mer i selgerbloggen

Les om våre flinke ansatte

Les flere Venezu Stories