Skriveblokk og penn
Venezu Stories

Talentet fra Skui

Sondre kunne visualisere en fremtid der han brukte Venezu for akkurat det vi var gode på, nemlig å hjelpe frem dyktige folk.

De siste 12 årene har Venezu i all hovedsak rekruttert unge talenter med minimum bachelorutdanning til selskapet, med noen få unntak. Sondre var ett av disse unntakene.

Da Sondre var ferdig med videregående hadde han bestemt seg for at det var salg han ville jobbe med. Han begynte med dør- og gatesalg, men var rask til å takke ja til varmen inne hos Venezu fremfor å stå ute i 12 blå i februar.

Vi så tidlig at Sondre var et talent og hadde det som både vi og våre kunder ser etter; profesjonell, langsiktig og god til å få frem et verdibudskap.

Vi merker på jobbintervju at det er veldig mange som har store ønsker og ambisjoner for seg selv, som selvfølgelig er bra at de har, men det er ofte en mismatch mellom forventning, ambisjonsnivå og realiteten på kort sikt. Sondre så at Venezu kunne gi han den «stepstonen» han trengte og han ble fort satt til flere viktige oppdrag. Det gjorde at vi ble enda bedre kjent med han og snart stod det større oppdrag og ventet. Først et kortsiktig oppdrag til en aktør innen bla. datalagring, det neste var å leie han ut på fulltid til en IT-aktør som hadde behov for en ung salgskonsulent. Her gjorde han det veldig bra, men dessverre kom Covid og de ønsket derfor å avslutte dette oppdraget (det har de angret på i ettertid og flere ganger prøvd å få Sondre tilbake).

Men ingenting er så galt at det ikke er godt for noe! Med nyvunnet erfaring kom Sondre tilbake til Venezu og våre lokaler. I stedet for å ha hastverk tok Sondre seg god tid og vurderte de ulike mulighetene vi hadde ute hos våre kunder. Sondre hadde flere alternativer, vi har til enhver tid en rekke kunder som ønsker å rekruttere innenfor salg, marketing og kundesupport fra oss, og valget falt på Svenn. Dette er et selskap som jobber med innovative løsninger for håndverksbedrifter.

Svenn var da i brytningsfasen mellom start- og scaleupselskap og dette var midt i blinken for hva Sondre ønsket, de ambisjoner han hadde og den salgsretningen han ønsket å ta. Det å være i et vekstselskap krever noe ekstra av deg og da må du kunne stå i stormen. Det er flere som har prøvd seg i vekstselskaper som Svenn uten å lykkes, men Sondre står støtt til rors.. Det som er ekstra spennende er at Sondre har så stor tro på Svenn at han har investert egne sparepenger i bedriften.

Sondre hadde, og har, det som skal til for å lykkes. Han var og er et salgstalent, men de beste selgerne er ikke bare selgere – de bidrar inn til bedriften med annen kunnskap som blant annet danner grunnlag for f.eks. digital markedsføring. Jeg får ofte høre følgende av de som har jobbet hos oss og som har lykkes: «tusen takk for at dere hjalp meg i gang med å få en så god karriere». Da svarer jeg alltid det samme hver gang: «nei, det kan du takke deg selv for og den du er som person».

Sondre kunne visualisere en fremtid der han brukte Venezu for akkurat det vi var gode på, nemlig å hjelpe frem dyktige folk. I tillegg har han hele veien vært innstilt på å gjøre jobben og legge ned ekstra innsats som investering i seg selv. Nettopp derfor lykkes Sondre så godt i arbeidslivet og personlighet trumfer alt annet!

Del med andre
Linkedin logo

Interessert i økt kundevekst?

Kontakt oss

Les flere Venezu Stories

Les alle Venezu Stories

Les selgerbloggen

Les mer fra selgerbloggen

Les nyheter

Les flere nyheter