På kontoret
Venezu Stories

Søsknene Sikkerhet

Familien Bærug er Venezulegender og gjorde usedvanlig mye bra for Venezu da de jobbet i selskapet, men hva er det som gjør at de lykkes med sine karrierer?

Om en ser på normalfordelingen så heter det «en normalfordelt variabel antar ofte verdien som ligger nær middelverdien, og sjelden verdien som har stor avvikelse». Sagt med andre ord ligger de aller fleste midt på kurven eller i nærheten av den og er gjennomsnittlig gode: det ser en blant annet på universiteter når de setter karakterer til studentene.

Vi har, og har hatt, en rekke dyktige ansatte i Venezu, og noen ganger dukker det opp kandidater som ligger helt til høyre i kurven, altså som utmerker seg veldig positivt. En tommelfingerregel sier at dette utgjør ca. 5 %. Undertegnede hadde statistikk som fag på NHH, men dessverre er mye kunnskap gått tapt siden den tid. Når sannsynligheten er 5% for å finne en stjerne, hva er da sannsynligheten for å finne to på rad – og attpåtil i samme familie?

I familien Bærug gjorde vi nettopp det. Først ut var Stian som ble salgssjef i Venezu, og som i dag er Sales Director i Exclusive Networks Norway. Der har han bidratt til at selskapet på fire år har femdoblet sin omsetning fra rett over 100 millioner kroner til en halv milliard kroner!

Stian anbefalte sin søster, Mona, å begynne i Venezu da hun var ferdig med sin bachelor. Hun ble raskt prosjektleder og jobber i dag som Channel Account Manager i Fortinet. Der sørger hun for at Fortinet sine partnere til enhver tid er oppdatert på det nyeste innen Cybersikkerhet, samt er rådgiver for hvordan en skal unngå datasikkerhetsbrudd. Dessverre har ikke Mona lov til å kommentere hverken Fortinet sine eller egne tall ettersom Fortinet er børsnotert, men det er en sterk søskenkonkurranse om å være best for å si det slik.

Venezu har som mål at etter å ha gjort en god jobb over tid, skal erfaringen en har fått hos oss kunne brukes som en stepstone videre i karrieren. Det har til grader både Stian og Mona gjort. Det spesielle er at begge to er i dag sentrale medarbeidere i ulike selskaper med IT-sikkerhet som spesialitet!

Familien Bærug er Venezulegender og gjorde usedvanlig mye bra for Venezu da de jobbet i selskapet. Men hva er det som kjennetegner Stian og Mona og som gjør at de har lykkes med sine karrierer? En ting er interessen for IT, vi snakker om arv og miljø som har spilt inn og det at salg kommer naturlig for dem. Men det som begge garantert har til felles, og som vi i Venezu alltid ser er den viktigste suksessfaktoren, er at de er begge villige til å stå på og jobbe hardt. Da blir du ikke bare en god selger, men også en god rådgiver. Du har kunnskapen og du jobber på lag med dine kunder. Sist, men ikke minst så vet de hvordan en skal «add value» for sine kunder. Da får du en uvanlig søskenkombinasjon i en spennende og krevende bransje!

Del med andre
Linkedin logo

Interessert i økt kundevekst?

Kontakt oss

Les flere Venezu Stories

Les alle Venezu Stories

Les selgerbloggen

Les mer fra selgerbloggen

Les nyheter

Les flere nyheter