På kontoret
Venezu Stories

Beste europeiske ansatte i Microsoft

Hanne fra Venezu var den i Microsoft Europa som gjorde det aller, aller best! Det gjorde at hun mottok Microsoft sin høythengende pris, Platinum Club.

Hver uke har vi i Venezu jobbintervju med nyutdannede som vil inn i arbeidslivet, og vi sier det samme i hvert intervju: nesten alt handler om salg. Og hvordan skal du lykkes i markedsavdelingen om du ikke forstår salgsavdelingen sitt behov? Og hva er strategi i en bedrift? Det er å planlegge selskapets salg i året som kommer. Dessuten snakker vi med mange kandidater som vil jobbe med rekruttering: det er bare en rekke delsalg som skal gjennomføres i en prosess med å få ansatt noen hos kunden.

Dessverre er det altfor mange som ikke ser hvordan det å være god på B2B møtebooking vil hjelpe dem videre i karrieren - selv om vi forteller om fordelene med å begynne å jobbe hos oss og hvilke dører dette åpner for dem. Men når vi spør kandidater om de kunne tenke seg å jobbe i et kult gründerselskap eller i markedsavdelingen til et verdensomspennende selskap så er svaret alltid «Ja! Det vil jeg!» Da spør vi alltid om hvordan skal du komme ditt uten erfaring? Det har de ofte ikke et godt svar på og dessverre altfor ofte så velger nyutdannede kandidater å fortsette med å gå arbeidsledig. I stedet for å bruke Venezu og møtebooking som en stepstone, få noen måneders erfaring og deretter kunne bli rekruttert av oss til noen av Norges beste selskaper! Vi har kunder som er på topp10 mest ønskede arbeidsplass for nyutdannede, og vi har selskap som er kåret til beste arbeidsplass i Norge på kundelisten!

Det er derfor vi vil dele historien til Hanne Wulff som er helt spesiell. Den skiller seg også ut siden Hanne ble i Venezu en stund før hun gikk videre, men målet vårt er alltid at vi skal hjelpe dem med å finne drømmejobben innen 4-6 måneder! Hele 50% av inntektene vil Venezu kommer fra bemanningstjenester, men møtebooking er vårt «bread and butter». Det sier seg selv at vi står på og jobber hardt for at du da som kandidat skal få en god jobb via vårt kontaktnett.

Hanne startet i Venezu med møtebooking og gjorde det raskt så bra at hun fikk ansvaret for et eget team som den gangen solgte telefonabonnement. Til tross for at vi gjorde det virkelig bra med dette salget så var det ikke det som var vårt kjernefokus. Vår ambisjon var, og det ble vi, Norges beste møtebooker og på veien dit ble Hanne salgssjef hos oss – nettopp for disse tjenestene. Dette var i en periode der selskapet hadde en sterk vekst og kundene våre var, og er, alt fra ledende i Norge, Norden og til å være verdens største IT-selskaper.

For å gjøre en lang historie kort gjorde Hanne det så bra at hun deretter ble selskapets daglige leder. Etter et par år i den rollen ville hun ha nye utfordringer, og vi ble enige om at Microsoft kunne være det rette steget videre. Som sagt så gjort; vi i Venezu har vært Microsoft sin største leverandør av unge, lovende kandidater de siste åtte årene, og Hanne ble ansatt som markedssjef for ett av de viktigste områdene for dem. Det vi forteller alle våre kandidater er at bedriftene ser ikke på dine karakterer men de er ute etter de med rett karakter! Det er en stor forskjell. Microsoft så fort at det var nettopp det de hadde fått med Hanne og hun fikk flere og flere viktige arbeidsoppgaver.

Som ansatt i Microsoft måles man på ulike parameter og ett av dem Hanne ble målt på var suksessgraden til å få folk til å delta på ulike arrangement. Dette hadde hun de beste erfaringer med fra jobben i Venezu – det er knapt noe selskap som har vært mer involvert i B2B-arrangement enn oss i de siste 15-20 årene! Kombinasjonen av den erfaringen, og egne evner, gjorde at hun knuste alle forventningstak og var med det den medarbeideren i Microsoft Europa som gjorde det aller, aller best! Det igjen gjorde at Hanne mottok Microsoft sin høythengende pris, Platinum Club, og det er det som er bildet på toppen av innlegget her.

Videre ble hun invitert til Microsoft sitt hovedkontor, introdusert til toppledelsen og fikk dessuten i oppdrag å bistå i deres team som skulle definere hvordan Microsoft skulle organisere og tiltrekke seg deltakere på seminarer og arrangementer world-wide. Dette er et team som Hanne den dag i dag har kontakt med og som hun er en del av nettverket til.

I dag jobber Hanne fremdeles for Microsoft Norge, som mellomleder med personalansvar, og har fortsatt med å levere utmerkede resultater for selskapet.

Hanne ble lenger i Venezu enn de aller fleste, men det forandrer ikke på essensen i denne historien: er du villig til å stå på uansett rolle, er langsiktig, forstår at du må starte et sted (i alle fall i disse tider) og ser når du får gode karriereråd så ligger mulighetene åpne for deg!

Del med andre
Linkedin logo

Interessert i økt kundevekst?

Kontakt oss

Les flere Venezu Stories

Les alle Venezu Stories

Les selgerbloggen

Les mer fra selgerbloggen

Les nyheter

Les flere nyheter