Venezu Stories

Fra trykkeri til en av Norges beste IT-selgere!

Obaid hadde «vokst» seg for god til å fortsette internt hos oss og vi rekrutterte ham derfor til Microsoft for å bidra til vekst hos dem.

Vi i Venezu har en rekke fantastiske historier vi vil dele med flestmulig i 2021. Og bak disse historiene er det unike mennesker jeg har hattgleden av å bli kjent med, jobbet med og siden rekruttert til våre kunder.

Denne historien begynner for noen år siden når vi i Venezu var i knipe.Vi hadde nesten for mange møtebookingsoppdrag, og vi trengte flere flinkeressurser til å utføre oppgavene. Jeg liker veldig godt å ansatte nyemedarbeidere som kommer anbefalt fra våre eksisterende ressurser, og jeg fikket forslag: Obaid.

Han kom som flyktning til Norge som 11-åring, hadde etter endtutdanning en Bachelor i Finans fra BI og to år etter det igjen jobbet han på ettrykkeri og tok ekstravakter der. Når jeg fikk hans CV så var jeg skeptisk, ogetter en samtale med Obaid på telefonen var det egentlig bare blitt bekreftet:det var gått to år etter endt utdanning og han hadde ikke fått relevant jobb.

Tre uker senere var behovet blitt enda mer prekært. Den enestekandidaten jeg kom på var Obaid, og jeg bestemte meg for å invitere han påintervju for å se om jeg hadde tatt feil. Han ble virkelig glad, men jeg føltemeg fremdeles usikker. Trykkeri følte jeg videre var så langt fra IT og detdigitale det gikk an å komme i tillegg.

Jeg har intervjuet over 3000 stykker opp gjennom årene og jeg huskerknapt et eneste ett av dem. Men det Obaid gjorde på intervjuet glemmer jegaldri: han lente seg fremover på pulten og sa til meg «gi meg en sjanse og jegskal vise deg hva jeg er god for – jeg skal ikke skuffe deg!!»

Altså; hva kan du si? Jeg har hørt lignende før, og blitt skuffet, menjeg følte dette kom rett fra hjertet. Obaid fikk sjansen!!

For å gjøre en lang historie kort: hele det neste året var Obaid vårdesidert beste ressurs. Ingen booket flere møter enn han, kvaliteten på møtenevar utmerket og hver gang vi hadde et prosjekt der vi ikke leverte gode nokresultater, eller lå på etterskudd, var det «Obaid, kan du løse dette foross??» Mine opprinnelige bekymringer viste seg å være fullstendig grunnløse.

Men vi i Venezu har ikke som forretningside, eller ønske, å beholdefolk hos oss i årevis. Vi skal være en stepstone og mange av de som begynnerher blir motivert av er så store på rekruttering og bemanning til IT-bransjensom det vi er. Og at vi har et unikt sett med kunder. Obaid hadde rett og slett«vokst» seg for god til å fortsette internt hos oss. Vi rekrutterte han derfortil Microsoft der han fikk en utfordrende jobb, på oppdrag via Venezu, til åbidra til vekst innenfor Azureforretningssegmentet deres.

Men historien slutter slett ikke der – etter et par år hos Microsoftble Obaid headhuntet til en av deres partnere og han fortsatte med å levereutmerkede resultater. Et par år deretter blir han nok en gang headhuntet, ogdenne gangen til Tech Data. I Tech Data skulle han jobbe som salgsstøtteinnenfor Azure men Obaid går rett og slett utover arbeidsoppgavene sine! Medsin telefonerfaring fra Venezu i blodet begynner han å plukke opp telefonen, ogTech Data øker sitt salg innenfor dette segmentet dramatisk! Igjen viser Obaiddet som han lovet meg når han lå over pulten min og sa: «gi meg en sjanse!»

Det å ha blitt kjent med Obaid er en glede som jeg vil ta med meg helelivet – og ikke minst hvor godt det går med han. Jeg unner han all suksess ogjeg gleder meg til å høre fortsettelsen!

Det er mange «Obaid’er» der ute som fortjener en sjanse – og det er de unge, lovende ressursene som andre kanskje ikke ser som vi i Venezu har spesialisert oss på. Og det er ofte nettopp de som er villig til å gi det lilleekstra som du trenger i din organisasjon. Snakk derfor med oss om din nestemøtebookingskampanje eller rekruttering – vi har flere som venter på sammemulighet som Obaid fikk!

Del med andre
Linkedin logo

Interessert i økt kundevekst?

Kontakt oss

Les flere Venezu Stories

Les alle Venezu Stories

Les selgerbloggen

Les mer fra selgerbloggen

Les nyheter

Les flere nyheter