Selgerbloggen

Osloindustrien før og nå

Vi er en del av en stolt tradisjon og en lang historie

For en del år siden tok vi i Venezu drosje, og vi fortalte til drosjesjåføren at vi skulle til Nydalen for der hadde vi et møte. «Hva skal dere i Nydalen» spurte sjåføren? Vi fortalte at vi skulle møte et IT-firma som nylig var blitt kunde av oss.

Da fortalte han at han hadde jobbet nettopp i Nydalen før og for Christiania Spigerverk som hadde sin fabrikk der. Dette var jo en type industri som var utdøende både langs Akerselva, i Nydalen og i Oslo, men han la også til at de hadde kjempet så hardt for å beholde arbeidsplassene. Til ingen nytt, arbeidsplassene ble lagt ned. Så kom han til poenget sitt: «Det er ironisk hvor hardt vi kjempet for de titalls arbeidsplassene som var igjen ved Christiania Spigerverk, spesielt når jeg ser Nydalen i dag og de tusenvis av arbeidsplassene det er blitt innen helt nyeområder».

Og det er jo fristende å trekke paralleller til en reverseringsvillig regjering vi har i dag med tanke på det vår drosjesjøfør snakket om, og akkurat det samme som skjedde med Christiania Spigerverk, skjedde også lenger nede ved Akerselva der vi i Venezu sitter. Bygget vi sitter i var Jordan (tannkost og malerkost) sitt gamle hovedkontor og hele området rundt her var del av deres fabrikker. Fabrikkområdet, og deres hovedkontor, er nå blitt boliger og Jordan har for lenge siden flyttet ut av Oslo. Men det er en liten næringsdel igjen og der har vi i Venezu kjøpt våre egne lokaler.

Fra disse lokalene, i en liten del av det gamle hovedkontoret til Jordan sitter vi i Venezu og har generert milliardomsetning via våre tjenester til våre kunder. Vi har også rekruttert et sted mellom 1100 og 1200 unge medarbeidere til næringslivet, 400 av disse er rekruttert ut til våre kunder og resten har fått jobb hos Venezu opp gjennom årene – og dermed muligheten til en unik start på sin yrkeskarriere.

Mye av industrien langs Akerselva forsvantnettopp fordi at de ikke var villig, eller i stand, til å endre seg. Det er nettopp det at vi har vært endringsvillige og tilpasset oss markedet som gjør at Venezu er her fremdeles. Venezu startet som et call-center og det er fremdeles vårt bread and butter. Men markedet ba oss også om hjelp til rekruttering, bemanning og digitale markedstjenester. Endringsviljen og tilpasningen til markedet er det som gjør at det er vi som lever i beste velgående! Det er markedstilpasningen og kunnskapen som også er kjernen i det vi tilbyr: vi skaper vekst og muligheter for våre kunder. Og kanskje den mest naturlige plassen for et selskap er å gjøre det nettopp langs Akerselva: stedet der norsk industri oppstod! Vi er en del av en stolt tradisjon og en lang historie føler vi.

Del med andre
Linkedin logo

Interessert i økt kundevekst?

Kontakt oss

Les mer fra selgerbloggen

Les hele selgerbloggen

Les om våre flinke ansatte

Les flere Venezu Stories

Les nyheter

Les flere nyheter