Selgerbloggen

Jeg velger meg august

Høsten begynner nå! Jobber du med salg og markedsføring og planlegger å få en kick-start på den siste halvdelen av året? Da anbefaler vi å begynne med møtebookingen allerede i august. Det er kanskje årets mest undervurderte måned når det kommer til å skape business!

Når vi sier at august er en kjempegod måned å ringe og booke møter i så tenker du kanskje at «det kan ikke stemme, det er jo fremdeles ferietid?» Det er korrekt det, men vi sparer masse tid når vi snakker med sentralbordet og spør etter de ulike beslutningstakerne: de vet nemlig hvem som er til stede der og da – og vi slipper å høre at det ringer og ringer uten at noen tar telefonen. Det gjør at vi rekker å ta mange flere telefonforsøk per dag og kompenserer på den måten.

Det som virkelig gjør august til en god måned å booke møter på er ikke at vi gjør flere forsøk. Det som er det sentrale er at dine konkurrenter ikke er kommet i gang med å ringe. Dessuten er det en veldig god timing av flere grunner:

  • Den du ringer har nesten ingenting i kalenderen på denne tiden og det er derfor mye større sannsynlighet for et «ja» til et møte
  • Vedkommende vi snakker med er brun, blid og fornøyd: det har jo akkurat vært ferie og en stiller med frisk mot, energi på jobben og er klar for å få ting gjort!
  • Det er ofte nye budsjetter som kan brukes når sommeren er over
  • Psykologi skal man heller ikke se bort fra. Mange vil ønske å vise seg som handlekraftig og at det skjer noe rundt vedkommende. Det igjen trigger å si ja takk til møte
  • I og med at de har nettopp åpen kalender så er det mye større sannsynlighet for at man svarer på et anrop. Det øker sjansen for at et møte blir inngått
  • Batteriene er ladet og motivasjon er på topp

Bjørnstjerne Bjørnson valgte seg april. Det var en lovnad om vår, det nye kunne spire og gro, og det ligger en forventning der om det som skulle komme. Det er i april sommeren blir til. Men nå er sommeren snart over, det er endelig august.

August er for oss i Venezu en mulighetsmåned og vi håper at du ser det samme. Vi sees til høsten – da skal det både sås og høstes, og jo før en kommer i gang, desto bedre blir avlingen!

Del med andre
Linkedin logo

Interessert i økt kundevekst?

Kontakt oss

Les mer fra selgerbloggen

Les hele selgerbloggen

Les om våre flinke ansatte

Les flere Venezu Stories

Les nyheter

Les flere nyheter